top of page
  • Skribentens bildEmma Sjöholm

Alice in Wonderland

Uppdaterat: 18 okt. 2020

Sent i høst fikk jeg en idé til en stylet fotografering jeg ønsket å gjennomføre. Kanskje lurer du på hva en stylet fotografering er? Det er når en gjeng skapere av ulike slag samles rundt et bestemt tema og lager et miljø sammen som senere fotograferes. Det er alltid noen som trekker i trådene og som sitter inne med en visjon. Ofte har den personen laget ett moodboard for at alle skal vite hvilken retning man skal følge. Denne gangen var det jeg som hadde et design jeg ville gjøre virkelighet av!Å fange temaet på riktig måte Det første moodboardet jeg tok fram speilet mer den følelsen jeg ville fange heller enn den spesifikke fargepaletten vi endte med til slutt. Nedenfor kan du se hvordan den så ut! Det var denne jeg viste for de personene jeg kontaktet, og den viser en eventyrlig, mer romantisk versjon av den Alice i Eventyrland vi er vant til å se.

Å finne de rette personene som kan hjelpe til er ikke alltid like enkelt. Det kan være fordi alle skal føle at temaet skal være inspirerende og i tillegg skal alt det praktiske som tid og plass og stemme. Det første jeg lette etter var fotograf, og etter jeg hadde sett bildene som Kristianne Marøy tar så var hun mitt absolutte førstevalg! Jeg hadde sett bilder som hun hadde tatt sammen med Tuva Listau (som du forresten kan lese mer om her: https://www.weddingsbyemma.no/post/tuva) og hennes følelser for de litt mørkere miljøene og hennes øye for detaljer passet perfekt til hva jeg hadde i tankene.


Siden gikk jeg videre blant mine kontakter og fikk satt sammen et team der alle føltes helt riktige for oppgaven, og som alle bidro på en måte jeg ikke kunne drømt om da jeg først fikk ideen.

Endre til alt stemmer! Jeg hadde sett meg ut et lokale jeg tenkte ville passe bra og dro på et besøk til restauranten Park29 her i Oslo. Det var fulltreffer med en gang! Lokalene passet som hånd i hanske med sine gamle gulv, flotte rom og for ikke å snakke om sjarmen og sjelen som ligger i veggene så fort man kommer inn. Ettersom det rommet som passet best var oransje, satt det grunnen for det nye moodboardet som skulle arbeides frem. I blant må man gjøre om litt selv om alt stemmer, og om lokalene man finner ser ut på en viss måte må man man tilpasse seg litt!


Camilla, Lykkefuglen, legger siste hånden på verket med brudebuketten.
Camilla, Lykkefuglen, legger siste hånden på verket med brudebuketten.

Her fikk jeg god hjelp av Camilla Gulbrandsen som er blomsterhandleren bak Lykkefuglen. Vi pratet lenge i telefonen og sjonglerte ideer, hovedsakelig om blomster, og sammen landet vi den endelige moodboarden som vi siden jobbet etter. Vi bestemte oss for å ta med oss alternativ dekor å kunne bytte med. Det er alltid bra å kunne skape en del direkte på plassen og gjøre det som føles best der og da! Camilla er både en imøtekommende og veldig kreativ person som virkelig elsker det hun driver med, og er du interessert i å se mer av hva hun gjør kan du kikke på hennes hjemmeside: : https://www.lykkefuglensblomster.no/


Kampen mot lyset, men resultatet ble WOW!

Har man en fotografering innendørs i kun naturlig lys den 1. desember er tipset mitt å jobbe raskt! Mørket kom fortere enn vi ante og tiden renner ut veldig raskt når man går og fikser på alt. Vi hadde en modell tilstede som ble stylet av Sara W fra Hendrix Hair, Majorstuen som er en stjerne på både makeup og hår. Se resultatet her! Ble det ikke svært vakkert samtidig som man ser det eventyrlige temaet i stylingen? Kjolene fra Undorn Wedding var et helt riktig valg for temaet. De lager fabelaktige kreasjoner her i Oslo og er et hett tips for deg som ønsker noe skreddersydd.

Å samles og skape sammen Jeg hadde ikke sett noen av de ferdige resultatene før dagen for fotograferingen, men alt falt så fint på plass. Et eksempel er det trykte fra Cathrine Fosse, skaperen bak Plume and Paper og Plume and Posy: http://plumeandposy.no/. Vi hadde selvsagt diskutert farger og design før vi møttes, men hun slo alle forventninger da hun dukket opp med trykksakene sine. Nedenfor kan du se de fine materialene og fargene.

Cathrine og jeg gjorde også en ting sammen og den kan man se på bildet ovenfor. Det er en stor og tung gullramme som ble fylt med mose og som fungerte som plasseringstavle. Den fikk fikk nøkler og kort som til sammen ble til bordplasseringskort. Ble den ikke fabelaktig?


Jeg avslutter med et par bilder til som vi fikk tatt innen mørket tok over. Hadde det ikke vært for mørket så hadde vi sikkert holdt på i ytterligere et par timer, for så morsomt er det å skape sammen med andre!

Mye av det jeg brukte til styling av bordene, var lånt fra det Oslo-baserte utleiefirmaet Table Tales. I tillegg til de vakre tingene deres, kjøpte jeg også noen ting for å virkelig løfte fargene jeg så foran meg. Hvis du er nysgjerrig på hva Table Tales kan tilby, kan du besøke nettstedet deres her: https://www.tabletales.no/


139 visningar

Comentarios


bottom of page