top of page
  • Skribentens bildEmma Sjöholm

Trendspotting: Mørke farger og Spennende materialer

Skal du gifte deg og ønsker noe annet enn rosa og pasteller? Mange ønsker et mer klassisk preg av bryllupsdetaljer og romantikk, men dette passer ikke for alle. Jeg vil gjerne presentere en ny trend som kanskje passer akkurat deg. Nå går trenden mot mørke farger og grovere materialer enn tidligere. Akkurat som for mote og interiør gjør trender for bryllup det lettere å finne det man ønsker i butikkene og på markedet.

Hva skal man se etter hvis man er nysgjerrig?

Det trenden nå viser er som nevnt tidligere mørke farger og grovere materialer som vi ikke er så vant til å se i sammenheng med bryllup. Det kan for eksempel være detaljer i skinn eller spennende blomster med en annen struktur eller farge enn man ofte vanligvis bruker. Dette er materialer inspirert av naturen og fargeskalaen som trender nå er monokrom og dempet. Tørkede blomster er veldig stort akkurat nå og dette ser vi også i bryllupsdekorasjoner. De gir et helt annet inntrykk enn ferske blomster, men man behøver selvfølgelig ikke å bruke kun det. Det kan for eksempel skape et flott uttrykk av å blande inn noen få blomster, blader eller grener i en fersk bukett. Dette er et innslag som passer veldig bra inn i det bohemske bryllupet som er en stil mange velger.

Skinn, metaller og tre

Å blande disse tre materialene i dekorasjoner kan hjelpe til med å ta bort det klassiske romantiske uttrykket. Det er ikke bare i bord og stoler man nødvendigvis skal se disse materialene og detaljene. De har begynt å komme opp på bordene i form av lysestaker, navneskilt, serviettringer, vaser og også som innslag i bakverk, ofte på bryllupskaken.

Her ser vi bordkort i form av en serviettring i skinn, bordnummer i skinn og en fantastisk kake inspirert av mørk marmor.


Mørke farger behøver ikke å være kjedelig

Det å ta inn veldig mørke detaljer i et bryllup synes jeg er spennende. På bildet nedenfor ser man et godt eksempel på en innbydelse som fremdeles føles romantisk på grunn av blomstren. Den svarte bakgrunnen og den moderne layouten og teksten gjør at det føles modent og mer interessant å se på enn hvis bakgrunnen for eksempel hadde vært hvit.

Vi ser også en veldig mørk borddekking som oppleves interessant og leken ved hjelp av de svarte fruktene som ligger løst på bordet. Hvis man er redd for at det skal bli et for stramt uttrykk av en mørk palett kan man myke det opp ved å ta inn lette og gjennomsiktige stoffer, lekne innslag eller mye blomster og grønt.

Å tørre og gå for en mørk palett og samtidig blande inn nye materialer og teksturer i bryllup synes jeg er et fantastisk bra tips til deg som ikke ønsker det mer klassiske uttrykket. Det behøver ikke å bli kjedelig eller dystert, tvert imot kan det bli mer interessant og moderne når man blander det med metaller og blomster som gir en kontrast. Det er bare å hive seg ut i det!


89 visningar

Comments


bottom of page